Nowa sezonowa karta menu hotelowej restauracji L'atmosphere Restaurant & Bar w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach już dostępna dla gości. Stworzone przez szefa kuchni Jacka Filipczyka menu, to autorska propozycja dań kuchni polskiej i światowej, w których kulinarna wrażliwość spotyka się z szacunkeim do sezonowych, lokalnych produktów.
Nowa karta to ukłon w stronę tradycji wyrafinowanej hotelowej gastronomii. Zachwyca bogactwem sezonowych jesienno-zimowych smaków oraz wyjątkową dystynkcją formy.
Pośród nowości w karcie znalazły się takie pozycje jak uwielbiane przez hotelowych gości kotleciki jagnięce z sosem rozmarynowym i kremową polentą, zupa z leśnych grzybów, pieczony filet z łososia serwowany z bisquitem dyniowo-kukurydzianym i słodkimi ziemniakami, a także ogromnych rozmiarów wołowy stek Tomahawk, który w opcji to-share z podwójnym zestawem dodatków już znalazł się w gronie najchętniej wybieranych dań podczas spotkań biznesowych i rodzinnych w restauracji L'atmosphere przy lotnisku w Balicach.
Wszystkie nowe dania łączy wspólna idea - to propozycje, które łączą klasyczne inspiracje kuchni polskiej i europejskiej z nowoczesnym podejściem do kompozycji smaków i tekstur w oparciu o produkt najwyższej jakości.
Jacek Filipczyk, ceniony krakowski szef kuchni z ponad trzydziestoletnim doswiadczeniem w hotelowej gastronomii nie uznaje kompromisów.
W swojej pracy kieruje się zasadą „im prościej, tym smaczniej”, tworząc dania oparte na harmonii i zmysłowości smaku. Jego kuchnia to impresyjna redefinicja klasycznych dań, w której każdy element ma znaczenie - od doboru składników po sposób ich podania.
Restauracja L'atmosphère to modne i eleganckie miejsce spotkań, w którym doskonała kuchnia współgra z niepowtarzalną atmosferą, a zaangażowana i doświadczona obsługa dba o najmniejszy detal i najlepsze doświadczenia podczas kolacji, czy spotkania biznesowego.
To miejsce zaprojektowane nie tylko z myślą o potrzebach gości hotelowych, ale także podróżnych, dla których wizyta w lokalu może być tym pierwszym lub ostatnim przed wylotem, kulinarnym doświadczeniem podczas podróży do Krakowa.