W tym tygodniu w ramach naszej tygodniowej karty L'atmospherè specialities zabierzemy Was w sensoryczną podróż po smakach inspirowanych kuchnią wybitnego francuskiego mistrza kuchni Auguste'a Escoffiera. Swoje popisowe menu lunchowe zaprezentował Andrzej Welian, zastępca szefa kuchni restauracji hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport
Kram ze świeżych pomidorów
Gęsta, delikatna zupa podana z maślanym croissantem z delikatnym serkiem Mascarpone i oliwą infuzowaną świeżą bazylią prosto z ziołowego ogródka na hotelowym „zielonym daszku”.
Duszona gicz jagnięca
Delikatne mięso swojej szlachetnej, kremowej konsystencji nabierało cierpliwie dusząc się w naturalnym sosie z owocami granatu i czerwonym winem. Kompozycje dopełnia mus z ziemniaków z ostrym tartym chrzanem i młody wiosenny szpinak.
Melba deser lodowy
Słodki i lekki deser z brzoskwiniami, lodami waniliowymi podane z sosem malinowym, bitą śmietaną i kruszonką migdałową
Menu Latmosphère Specialities to sezonowa wkładka uzupełniająca ofertę à la carte hotelowej restauracji. Aktualizowana co dwa tygodnie oferta dla smakoszy, to zaproszenie do kulinarnej odysei, w której nawigatorami są nasi hotelowi kucharze doskonalący swoje techniki i sensoryczną wrażliwość poprzez odkrywanie kuchni świata.
Inspiracje do swoich popisowych przywozimy dalekich i bliskich z podróży, gdzie doskonaląc swoje umiejętności i wyczucie smaku, odkrywamy nowe i nieoczywiste połączenia smaków. Tym, co nas zachwyca chcemy otwarcie dzielić się z naszymi gośćmi, aby wspólnie doświadczać znakomitej i różnorodnej kuchni — podkreśla Jacek Filipczyk, szef kuchni Hilton Garden Inn Kraków Airport
Autor menu | Andrzej Welian
Sesja zdjęciowa | Michał Popek