Burger z wołowiną Wagyu ponownie w karcie L'atmosphère
— To nie jest fast food, to zmysłowe doświadczenie, kulinarne misterium. Danie skupione na smaku, wolne od pretensji formy, bezwzględnie szczere. Mógłbym to jeść codzienie — taka opinia wracająca na kuchnię to dla każdego szefa kuchni najwyższa forma uznania.
Dosłownie za każdym razem, kiedy to danie pojawia się w naszej tygodniowej karcie specjałów, wywołuje niemałe poruszenie pośród gości restauracji L'atmosphère w lotniskowym hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport.
Menu inspirowane kuchnią Japońską — propozycja kulinarna dla gości hotelu na najbliższe dwa tygodnie
Kolejna odsłona tygodniowej karty specjałów to portfolio umiejętności i kulinarnej wrażliwosci Krzysztofa Pojałowskiego, szefa zmiany kuchni, kucharza à la carte hotelu Hilton Garden Inn w Balicach, który dzieląc sie swoją pasją do kuchni wschodniej Azji zabiera nas w zmysłową podróż do Japonii zapraszając na zestaw składający się z trzech dań.
— Gyoza
Japońskie pierożki nadziewane delikatnym mięsem z kaczki, przygotowane tradycyjną metodą yaki-gyoza, czyli najpierw podsmażane dla nadania im chrupkości, a następnie podduszane z odrobiną wody, masła i sosu sojowego. Podajemy je na chrupiących warzywach smażonych w stylu stir-fry z sezamem i podkreślającym smak, słodko-kwaśnym sosem mango Teriyaki.
— Burger Wagyū
Grillowany kotlet z mielonej wołowiny Wagyū (200g) pomiędzy połówkami maślanej bułki z czarnuszką z liśćmi letniej sałaty Lollo Bionda, zielonym ogórkiem, pomidorem, rukolą i sosem w stylu peperonata to propozycja dania głównego przepełnionego smakiem umami.
— Ciasto kokosowe
Subtelny deser o aksamitnej strukturze i wyrafinowanej nucie kokosa jako harmonijne zwieńczenie azjatyckiej podróży - lekki przysmak, przyjemnie orzeźwiający dzięki połączeniu galaretki mango i sosu liczi z limonką.
Odkrywaj specjały kuchni świata planując biznesowy lunch lub rodzinny obiad blisko lotniska w Krakowie.
Aktualizowane co dwa ty godnie menu Latmosphère Specialities, to oferta dla smakoszy z zaproszeniem do ekscytującej kulinarnej podróży, w której Twoimi przewodnikami po smakach świata będą kucharze restauracji hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport.