Wigilie firmowe i świąteczne kolacje integracyjne już na stałe wpisały się w kalendarz biznesowych wydarzeń polskich przedsiębiorców, stając się okazją nie tylko do podsumowania roku, ale przede wszystkim do budowania relacji i wspólnego celebrowania sukcesów w wyjątkowej atmosferze.


Kuchnia w centrum wydarzeń świątecznych integracji.

Nikogo nie trzeba przekonywać, że centralnym punktem tych wydarzeń jest kuchnia. To właśnie przy stole powstają wspomnienia, rozmowy płyną swobodniej, a potrawy stają się częścią świątecznej narracji. Wnosząc atmosferę i tradycje świąt do życia firmy mamy okazję, aby zacieśniać wzajemne relacje między pracownikami i podzielić sie życzliwością oraz wdzięcznością za wspólnie wypracowane wyniki i osiągnięte sukcesy.

Kolacja w formie bufetu to optymalne rozwiązanie podczas firmowych integracji w większym gronie pracowników firmy.

Ta choć nieformalna, wciąż bardzo elegancka forma podania świątecznych potraw, sprzyja swobodzie oraz integracji w gronie uczestników firmowego spotkania wigilijnego. Duża różnorodność oferowanych przystawek, dań głównych i dodatków pozwala każdemu z uczestników bankietu skomponować swój posiłek w taki sposób, aby jak najlepiej wpisywał się w jego kulinarne oczekiwania, czy indywidualne preferencje dietetyczne.


Co będzie modne na świątecznych bufetach w 2025 roku?

Zapytaliśmy o to naszego szefa kuchni Jacka Filipczyka, który od ponad 30 lat poświęcając się pasji do gotownia, kształtuje trendy hotelowej i konferencyjnej gastronomii w Krakowie.

  • Od wielu lat zauważam ten trend - obok tradycyjnych potraw takich jak czerwony barszcz, karp, czy pierogi z kapustą i grzybami, uczestnicy i organizatorzy świątecznych wydarzeń coraz częściej szukają czegoś lżejszego, zdrowszego, a jednocześnie zaskakującego. Oczekują świątecznch dań z "kreatywnym twistem".

    Aby sprostać ich potrzebom, jako kucharze hotelu na krakowskim lotnisku, inspirujemy się podróżami. Dodając do klasycznych receptur akcenty kuchni świata, egzotyczne przyprawy, łącząc je z lokalnymi produktami tworzymy nowe i nietuzinkowe połączenia smaków. Kolejno, ubierając je w nowoczesne techniki kulinarne, tworzymy potrawy, które zawsze wpisują się, ale często wręcz kształtują najnowsze trendy - podkreśla Jacek Filipczyk.

W 2025 roku możemy spodziewać się kreatywnych połączeń smakowych i niesłabnącej mody na lokalność, lekkość oraz naturalność. W bufetach dominować będą dania oparte na prostych, autentycznych składnikach oraz comfort food w nowoczesnym wydaniu.

Bufet Superior. Zainspiruj się menu stworzonym przez szefa Jacka Filipczyka

To kompozycja, która najczęściej wybierana jest przez organizatorów świątecznych integracji oraz wigilii dla pracowników, które w 2025 roku zostaną zorganizowane w przesrzeniach konferencyjnych hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport.

Bufet zimny

Wolno pieczony rostbef wołowy w goździkach i rozmarynie z majonezem kaparowym | Marynowane śledzie z oliwą z oliwek, ogórkami konserwowymi i papryką | Sandacz á la Bellevue z galaretką cytrynową | Marynowany kurczak w occie balsamicznym i ziołach z salsą żurawinową | Sałatka ziemniaczana z czerwoną cebulą i wędzonym łososiem | Sałatka z pierożków Tortellini z jogurtem szczypiorkowym i marynowanymi pieczarkami | Sałatka z buraków i ciemnej fasoli z liśćmi sałat i serem Bursztynyn

Bufet ciepły

Zupa grzybowa w stylu Cappucino | Wolno pieczona polędwiczka wieprzowa w rozmarynie z sosem z czerwonego wina | Grillowany filet z łososia z kremowym sosem beszamelowym z estragonem i groszkiem cukrowym | Pierogi z nadzieniem kapuściano-grzybowym i cieciorka smażona z cebulką | Pieczone ziemniaki cocotte z masłem koperkowym.

Bufet słodki

Rolada makowa z konfiturą wiśniową | Piernik | Mus czekoladowy z ciastkiem migdałowym i syropem pomarańczowym | Ciasto jabłkowe

Polecane miejsce na wigilię firmową w Krakowie

Organizacja firmowej wigilii w Hilton Garden Inn Kraków Airport to nie tylko wyśmienita kuchnia, ale również wyjątkowa i nowoczesna przestrzeń - eleganckie sale bankietowe o powierzchni blisko 750m2, nagradzana restauracja L’atmosphère położona tuż przy lotnisku Kraków Airport w Balicach. To polecane miejsce 15 minut od centrum Krakowa, gdzie możesz zorganizować integrację dla pracowników.

Pozostałe atrakcje