Wigilie firmowe i świąteczne kolacje integracyjne już na stałe wpisały się w kalendarz biznesowych wydarzeń polskich przedsiębiorców, stając się okazją nie tylko do podsumowania roku, ale przede wszystkim do budowania relacji i wspólnego celebrowania sukcesów w wyjątkowej atmosferze.
Nikogo nie trzeba przekonywać, że centralnym punktem tych wydarzeń jest kuchnia. To właśnie przy stole powstają wspomnienia, rozmowy płyną swobodniej, a potrawy stają się częścią świątecznej narracji. Wnosząc atmosferę i tradycje świąt do życia firmy mamy okazję, aby zacieśniać wzajemne relacje między pracownikami i podzielić sie życzliwością oraz wdzięcznością za wspólnie wypracowane wyniki i osiągnięte sukcesy.
Ta choć nieformalna, wciąż bardzo elegancka forma podania świątecznych potraw, sprzyja swobodzie oraz integracji w gronie uczestników firmowego spotkania wigilijnego. Duża różnorodność oferowanych przystawek, dań głównych i dodatków pozwala każdemu z uczestników bankietu skomponować swój posiłek w taki sposób, aby jak najlepiej wpisywał się w jego kulinarne oczekiwania, czy indywidualne preferencje dietetyczne.
Zapytaliśmy o to naszego szefa kuchni Jacka Filipczyka, który od ponad 30 lat poświęcając się pasji do gotownia, kształtuje trendy hotelowej i konferencyjnej gastronomii w Krakowie.
W 2025 roku możemy spodziewać się kreatywnych połączeń smakowych i niesłabnącej mody na lokalność, lekkość oraz naturalność. W bufetach dominować będą dania oparte na prostych, autentycznych składnikach oraz comfort food w nowoczesnym wydaniu.
To kompozycja, która najczęściej wybierana jest przez organizatorów świątecznych integracji oraz wigilii dla pracowników, które w 2025 roku zostaną zorganizowane w przesrzeniach konferencyjnych hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport.
Bufet zimny
Wolno pieczony rostbef wołowy w goździkach i rozmarynie z majonezem kaparowym | Marynowane śledzie z oliwą z oliwek, ogórkami konserwowymi i papryką | Sandacz á la Bellevue z galaretką cytrynową | Marynowany kurczak w occie balsamicznym i ziołach z salsą żurawinową | Sałatka ziemniaczana z czerwoną cebulą i wędzonym łososiem | Sałatka z pierożków Tortellini z jogurtem szczypiorkowym i marynowanymi pieczarkami | Sałatka z buraków i ciemnej fasoli z liśćmi sałat i serem Bursztynyn
Bufet ciepły
Zupa grzybowa w stylu Cappucino | Wolno pieczona polędwiczka wieprzowa w rozmarynie z sosem z czerwonego wina | Grillowany filet z łososia z kremowym sosem beszamelowym z estragonem i groszkiem cukrowym | Pierogi z nadzieniem kapuściano-grzybowym i cieciorka smażona z cebulką | Pieczone ziemniaki cocotte z masłem koperkowym.
Bufet słodki
Rolada makowa z konfiturą wiśniową | Piernik | Mus czekoladowy z ciastkiem migdałowym i syropem pomarańczowym | Ciasto jabłkowe
Organizacja firmowej wigilii w Hilton Garden Inn Kraków Airport to nie tylko wyśmienita kuchnia, ale również wyjątkowa i nowoczesna przestrzeń - eleganckie sale bankietowe o powierzchni blisko 750m2, nagradzana restauracja L’atmosphère położona tuż przy lotnisku Kraków Airport w Balicach. To polecane miejsce 15 minut od centrum Krakowa, gdzie możesz zorganizować integrację dla pracowników.
Skontaktuj się