Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport, to idealne miejsce dla wszystkich, którym zależy na łatwym dostępie do centrum Krakowa. Obiekt znajduje się zaledwie 12 km od historycznego centrum miasta, a dzięki nowo otwartemu połączeniu szybkiej kolejki, dojazd na krakowski Dworzec Główny zajmuje kwadrans.
W związku z rozbudową lotniska w Balicach i zwiększeniu jego przepustowości z 3,5 do ponad 8 mln pasażerów rocznie, powstanie hotelu lotniskowego było niemal koniecznością, wypełnił on olbrzymią lukę w krakowskiej ofercie hotelowej i konferencyjnej. W obiekcie znajduje się 155 nowocześnie urządzonych, obszernych i całkowicie wyciszonych pokoi. Dzięki swojej lokalizacji doskonale nadaje się na nocleg przed porannym lotem i jest odpowiedzią na potrzeby gości biznesowych oraz sektora MICE. Hotel ma również dogodne połączenie z autostradą i centrum miasta, dzięki czemu goście mogą szybko dotrzeć do obiektów turystycznych, handlowych i biznesowych zlokalizowanych w Krakowie, jak i całej Małopolsce. To świetna alternatywa dla zatłoczonego i zakorkowanego centrum miasta.
Hilton Garden Inn Kraków Airport oferuje swoim gościom szereg udogodnień. W całym obiekcie można bezpłatnie korzystać z łączności Wi-Fi, działa również całodobowe centrum biznesu i nowoczesny ośrodek fitness oraz pralnia. Z myślą o ludziach biznesu przygotowano komfortowe części wspólne, przestronne sale konferencyjne oraz salę posiedzeń. - Nasza oferta jest wyjątkowo konkurencyjna. Dysponujemy 10 salami, które łącznie mogą pomieścić do 370 osób, a największa do 270. Oferujemy także tzw. boardroom, czyli profesjonalną salę do spotkań zarządu, jak również salę uniemożliwiającą zainstalowanie podsłuchu i zrobienie zdjęć z zewnątrz, która sprawdziło się między innymi podczas styczniowego spotkania prezydentów Polski, Francji i Ukrainy. – wymienia Mieczysław Włosek, Prezes Zarządu Kraków Airport Hotel.
Jedzenie na lotnisku dla wielu kojarzy się ze słabą jakością oraz wysokimi cenami. Podkrakowski Hilton Garden Inn postanowił przeciwstawić się temu stereotypowi i postawił na wysoki standard w przystępnych cenach. Oprócz klasycznych śniadań wzbogaconych o lokalne produkty, w karcie restauracji serwowane są indywidualnie skomponowane potrawy. Za kulinaria odpowiedzialny jest znakomity szef kuchni. Miłosz Kowalski, bo o nim mowa, to finalista światowej klasy konkursu Salone Culinare w Birmingham oraz uczestnik prestiżowego programu Iron Chef UK. W swojej kuchni stara się łączyć obecne trendy i nowoczesne techniki kulinarne z tradycyjną kuchnią polską, bazującą na najwyższej jakości sezonowych produktach od lokalnych dostawców.