Restauracja

Restauracja

Restauracja L’atmosphere zlokalizowana jest na parterze pierwszego w Małopolsce hotelu lotniskowego Hilton Garden Inn Kraków Airport. W minimalistycznie urządzonym, designerskim wnętrzu restauracji dominują proste formy i jasne kolory. Stylowe, przestronne wnętrza przyciągają nie tylko na śniadania dostępne zarówno dla gości hotelowych, jak i osób będących w podróży. Restauracja oferuje także wykwintne kolacje, menu na spotkania biznesowe, lunche i quick lunche, kolacje degustacyjne, starannie zaplanowane uroczystości rodzinne oraz profesjonalny catering. Cisza i spokój bijące z tego miejsca sprawiają, że nasza restauracja jest idealnym przystankiem w podróży. 

W menu, wyróżnionej w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau Polska restauracji, dominują dania kuchni międzynarodowej z wyraźnymi akcentami tradycyjnej kuchni polskiej i francuskiej. Karta zmienia się wraz z porami roku, a wszystkie dania bazują na sezonowych produktach od lokalnych dostawców. Szef kuchni Dawid Grucel, członek polskiej reprezentacji National Polish Culinary Team potrafi zaskakująco komponować smaki i łączyć obecne trendy i techniki kulinarne z tradycyjną kuchnią polską. Oprócz aromatycznych mięs, lekkich zup i sałatek, specjalnością restauracji są znakomite, pięknie podane desery. Ponadto gości czeka bogata karta win, która zadowoli znawców i miłośników tego trunku. O perfekcyjny dobór win i alkoholi dbają Michał Karczewski i Dawid Piłat.

Menu a la carte

Sprawdź

Bar

Stylowy i klimatyczny bar wraz z lobby i kominkiem, ze swoją niezobowiązującą atmosferą, profesjonalną obsługą i bogatą kartą napojów, alkoholi i ciepłych przekąsek, stanowi ulubione miejsce spotkań naszych gości. To miejsce, w którym można wygodnie usiąść i zrelaksować się przy kominku z kieliszkiem wina w ręce, lub zająć się bieżącymi projektami i sprawdzić pocztę dzięki bezpłatnemu łączu Wi-Fi. Bar, będący doskonałym uzupełnieniem  oferty restauracji, zapewnia szeroki wybór napojów orzeźwiających, starannie wyselekcjonowanych alkoholi, lokalnych piw kraftowych, koktajli, aromatycznych kaw, zdrowych przekąsek i deserów. To właśnie tutaj ma miejsce większa część spotkań biznesowych. 

Szef kuchni

Dawid Grucel to doskonale rozpoznawana postać na kulinarnej mapie Krakowa. Posiada szerokie doświadczenie zarówno na arenie międzynarodowej, gdzie sztuki kulinarnej uczył się w europejskich restauracjach hotelowych, jak i na rynku polskim. 

Nie obcy jest mu słynny Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska, gdyż debiutował w nim jako szef kuchni w 2016 roku, a w 2018 – dzięki jego nowatorskiemu podejściu do klasycznych dań kuchni międzynarodowej – prowadzona przez niego Restauracja Garden znalazła  się w słynnym przewodniku. Zagościł także jako konsultant kulinarny w programie MasterChef Polska, gotował w ambasadzie francuskiej w Warszawie, a ponadto jest członkiem National Polish Culinary Team 2018. 

Poprzez liczne podróże posiada bogatą wiedzę na temat gotowania, potraw i nietuzinkowego łączenia smaków. Eksperymentuje z kuchnią międzynarodową, łącząc w nietypowy sposób lokalne produkty i bogactwo sezonowych smaków, warzyw i owoców. Pracując w Kraków Airport Hotel będzie odpowiedzialny m.in. za kontynuację współpracy z krakowskim Domem Fundacji Ronalda McDonalda w ramach społecznej odpowiedzialności biznesu spółki.